Trådløst netværk på Espergærde Gymnasium og HF
EG er koblet på det globale eduroam projekt. Det betyder først og fremmest, at vi tilbyder et trådløst netværk med den højest mulige sikkerhed, men også at EGs elever og ansatte kan benytte eduroam-netværk rundt omkring i verden. Tilsvarende kan eduroam-brugere fra andre steder uden videre benytte EGs trådløse net.

Tilslutning
Hent og åbn konfigurator-app'en (QR-koden nedenfor fører dine mobile devices til den rigtige side - Android-devices skal i øvrigt lige en tur om Play). Du kan med fordel gemme en kopi af konfiguratoren, for den skal køres igen, hvis du skifter adgangskode.

Dit device bliver automatisk genkendt, og konfiguratoren fører dig gennem følgende trin:
 • Kort beskrivelse af systemet
 • Indtastning af brugernavn og kodeord
 • Godkendelse af EGs rodcertifikat

 • Som brugernavn skal man bruge sin skolemail, og adgangskoden er naturligvis den hjemmelavede Uni-Login-kode. Det er vigtigt, at brugernavnet ender på @eg-gym.dk, ellers kan serverne ikke vide, hvor i systemet logon-anmodningen skal behandles.

  Bemærk, at devices med Android 4.2 og tidligere ikke understøttes af konfiguratoren. På sådanne devices skal vores rodcertifikat derfor installeres manuelt, og der skal peges på dette certifikat ved tilslutning til EGs eduroam-net.

  Ellers understøttes stort set alle systemer, og denne gennemgang af tilslutning af et Android 4.3+ device giver et udmærket indtryk af proceduren. På Apple-produkter skal konfiguratoren åbnes i Safari.

  Rodcertifikatet
  Sikkerheden bygger i høj grad på certifikater, og man skal aldrig godkende certifikater fra kilder man ikke har fuld tillid til. På nettet findes der masser af vejledninger til at koble sig på eduroam nettet - hold jer langt fra dem. De autoriserede oplysninger findes her og på eduroam.dk.

  Vores rodcertifikat har aftrykket c854f49ce3c85e6d7b8c2f5972a6d500dbe063bf, og det fremgår af denne advarsel  Har man installeret et rodcertifikat, vil ens device automatisk have tillid til certifikater der er udstedt af den bagvedliggende certifikatserver, og det giver indehaveren af certifikatserveren ganske skræmmende muligheder. I princippet vil EG kunne sætte skolens trådløse netværk op som en man-in-the-middle. Det kunne vi naturligvis aldrig drømme om, men der findes helt sikre andre der ikke har samme skrupler.

  Det kan derfor ikke siges tydeligt nok: Accepter kun ovenstående certifikat i forbindelse med din eduroam hos EG. Popper der andre certifikatadvarsler op, er der hackere på spil.

  Logning og filtrering
  Vi logger vellykkede og mislykkede forsøg på at koble sig på EGs eduroam net med brugernavn og MAC-adresse. Det samme kan man forvente sig på andre eduroam netværk, men i fremmede logfiler vil alle EG-brugere figurere som anonymous@eg-gym.dk. Hvordan gæster logges hos os, afhænger af opsætningen hos deres egen udbyder.

  Vores egne logfiler benyttes kun i forbindelse med fejlsøgning og optimering, dog er brug af trådløst net under skriftlige prøver under grundigere analyse.

  Der logges ingen trafik. Vi holder altså ikke øje med anvendelsen af det trådløse net, men der filtreres for virus, malware og tvivlsomme hjemmesider. Ønsker man at omgå denne filtrering, kan man blot benytte en VPN-forbindelse eller lignende. På eget ansvar, naturligvis.